Terug

Hoe test ik de snelheid van mijn site?

Er zijn meerdere ‘snelheden van een site’. Dat heeft te maken met waar je op wil testen. Google test op andere dingen om een technische snelheid te bepalen, dan hoe bijvoorbeeld een bezoeker van de site de snelheid kan ervaren.

Google Pagespeed Insights

Google Pagespeed Insights is een technische snelheids checker. Het laat dingen zien die Google meeneemt in het scoren van websites, en geeft tips voor developers (of bijvoorbeeld de redactie van een site). 100 van de 100 punten halen is hier niet nodig, en meestal overkill. Bij Studio September mikken we op 80/100 en kijken dan zelf naar ‘de waargenomen snelheid’ van een site voor eindgebruikers. Hang er dus niet teveel op 🙂

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Chrome Inspector

De inspector van Chrome kan veel informatie laten zien. Om de werkelijke snelheid van een site te testen voor jezelf moet je een Incognito Browser openen, en daarna de inspector. Doe dat via Menu > Nieuw incognito venster en daarna ergens in de site Rechtenmuisknop > Inspecteren. Je kan daarna daar klikken op ‘Netwerk’. Als je dan de pagina herlaad kan je zien, onderin, wat de snelheden zijn. Let er altijd op dat jij, als beheerder van de site, niet een geoptimaliseerde site krijgt te zien als je ingelogd bent. Open hiervoor altijd een incognito browser. Als je meer wil lezen hierover (technisch!) ga dan naar onderstaande link.

https://developers.google.com/web/tools/chrome-devtools/network-performance/reference#controls

Meteen contact? Bel ons en spreek direct één van onze supportmedewerkers.

030 877 50 25 support@studioseptember.nl
LogoSupport mail_icon phone_icon